joi, 25 februarie 2010

Va asteptam la Targ!


Va invit si va astept, de azi 25 februarie pana luni 1 martie, la Targul Martisorului, la Muzeul Taranului Roman - Şoseaua Kiseleff, Nr. 3, sector 1. Târgul se va desfăşura în perioada 25-28 februarie 2010.
Programul târgului este între orele 10 şi 18.


Va fi plin de culoare, frumusete, veselie... toate aducatoare de caldura in suflet si in viata, asa ca trebuie neaparat vizitat pentru a avea un inceput de primavara de exceptie!


Ne veti gasi acolo, pusi pe treaba, incercand sa facem si noi lumea mai frumoasa macar un pic!
Ne vedem la targ, la Taraba Broscutzei cu cercei, si de altfel la toate celelalte tarabe cu creatii, care va asigur ca sunt minunate si de exceptie!!



Târgul Mărţişorului

25 – 28 februarie - 1 Martie


Hai sa ne imaginam ce-ar fi 1 Martie fără mărţişor...

Ce-am mai putea târgui, cumpăra, schimba cu şi pentru prietenele, colegele, iubitele, fetele, mamele, bunicile noastre?Ce poveşti le-am mai putea spune sau reinventa pentru a nu ştiu câta oară pornind de la povestea Babei Dochia şi a firului alb – roşu agăţat odinioară în copacii proaspăt înmuguriţi, atârnat de gâtul vitelor sau purtat de copii şi fete ca bănuţ protector la mâini şi la gât pentru sănătate şi noroc?

Vino la Târgul Mărţişorului de la Muzeul Ţăranului Român pentru a găsi cam tot ce-ţi pofteşte ochiul, inima sau portofelul: de la mărţişorul tradiţional al meşteritelor din Bucovina – firul alb - roşu din mătase, la revizitări contemporane ale mărţişorului autentic: ţărani şi ţărăncuţe, Pacală, Danilă Prepeleac, moşi şi babe cu cojoace;de la zodiacul întors pe faţă şi pe dos, la mărţişorul de oraş cu animăluţe fantastice şi vrăjitoare pe matură sau cu obiecte uzuale sau reciclate tip handmade: căsuţe, biciclete, fructe, pisici, ochelari, flori, chei, papuci...


Şi nu uita că mărţişorul, fie el tradiţional, trendy, emo sau catchy e totodată text şi pre-text pentru o perpetuă reinventare a poveştii.


Piesă de teatru duminică, 28 februarie, de la 11:00, Clubului Ţăranului - O poveste cu umbre – piesă de teatru pentru copii susţinută de trupa Tropăiele a Atelierului de creativitate a MŢR


Mărţişoare gastronomice

Oferta de mărţişoare la MŢR este însoţită de mărţişoarele gastronomice: turtă dulce, dulceţuri, zacuscă, gem de prune, kürtös kalács, prăjiturele de Alexandria, suc de mere de Mălâncrav, miere şi alte bunătăţi.


Vă aşteptăm să târguiţi de joi, 25 până duminică, 28 februarie, de la 10:00 la 18:00.

Preţ bilet: 5 lei, 2 lei (elevi, studenţi, pensionari)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

ia brizbriz-ul neamuleeeeee!!!!...

 
design by Grumpy Cow Graphics | Distributed by Deluxe Templates